Food Nation
Livrare GRATUITĂ la comenzile peste 199 lei în Buc și IF
  • ☎️ Comandă la 0720 29 29 92
  • DIVERSIFICAREA LA BEBELUSI – CE, CAND CUM?

    DIVERSIFICAREA LA BEBELUSI – CE, CAND CUM?

    Diversificarea la bebelusi este o perioada foarte importanta. De asemenea, poate fi si stresanta pentru orice noua mamica.

    Desi internetul ofera foarte multe informatii despre acest subiect, uneori poate sa genereze confuzie. Cand este bine sa incepi diversificarea? Cum trebuie sa procedezi? Si, cel mai important, ce anume trebuie sa oferi celui mic pentru ca totul sa fie cat mai sigur pentru el? Acestea sunt doar cateva intrebari care probabil nu dau pace unei mame la inceput de drum.

    Daca nu esti la primul copil probabil stii deja tot ce trebuie sa faci, dar daca esti la prima experienta, atunci articolul nostru ar trebui sa iti fie de ajutor.

     

    LAPTELE ESTE ESENTIAL

    Primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere la inceputul diversificarii este ca laptele ramane inca o perioada principala sursa de hrana pentru cel mic. Acesta contine toti nutrientii si componentele acestora, de care are nevoie - lactoza, proteine si grasimi. Iar daca alaptezi, prin lapte ii oferi copilului si anticorpii neccesari unei dezvoltari optime.

    INFORMEAZA-TE CORESPUNZATOR!

    Este foarte important sa tii minte ca in aceasta etapa tu esti cea care face alegeri pentru copil. De aceea, este important sa o faci cu simt de responsabilitate si atentie. Stim ca esti dedicata misiunii de a-I oferi copilului tau tot ceea ce este mai bun. De aceea alegerile alimentare este importante sa fie adecvate pentru primul an de viata. In acest prim an copilul va creste mai mult decat in orice alt moment din viata sa.

    ALIMENTELE POTRIVITE LA MOMENTUL POTRIVIT

    Diversificarea la bebelusi trebuie sa se concentreze pe a oferi alimente sanatoase, la momentul potrivit. Asta deoarece in acest stadiu incipient vei contribui la stabilirea unui tipar de alimentatie sanatoasa.

    Din pacate, exista numeroase situatii in care parintii aleg sa ofere bebelusului mancare gatita ca pentru un stomac adult. Chiar daca fac asta cu cele mai bune intentii, dorind sa il obisnuiasca de timpuriu cu tot cee ace le este lor familiar, ramane totusi o decizie neinspirata. Asta deoarece stomacul ccelui mic nu este pregatit pentru o schimbare si aglomerare atat de brusca.

    Asadar, nu introdu alimente solide inaintea varstei de 4 luni si inainte de a primi confirmarea sau recomandarea medicului pediatru.

     

    RAND PE RAND

    Cand incepi diversificarea la bebelusi, ofera celui mic cate un singur aliment, pe rand, pentru cate 3 sau 5 zile. Astfel, vei putea observa exact ce efect are alimentul asupra copilului, reusind sa depistezi din timp potentiale intolerante sau alergii.

    Cand ajungi in etapa piureurilor si a mixurilor, nu folosi zahar sau sare. De asemenea, inainte de a le gati, spala si curate legumele si fructele care intra in contact cu solul. Acestea pot contine spori de botulism care cauzeaza intoxicatii alimentare.

    RABDARE SI MODERATIE

    Nu preda mai departe lectia pe care au predat-o generatii intregi, aceea de a termina tot din farfurie. Nu este un obicei sanatos. Il va invata pe cel mic sa manance doar pentru ca mancarea este acolo, nu pentru ca ii este foame. Ca o tendinta, deoarece rata de crestere a copilului incetineste in jurul varstei de un an si apetitul va fi mai redus sim ai pretentios.

    Bebelusii si copiii mici nu ar trebui sa manance crenvusti, nuci, seminte, bomboane, popcorn, unt de arahide, margarina, prajeala sau mancaruri ce contin grasimi in cantitati mari. Aceste alimente pot pune probleme mari. Indiferent ca prezinta risc de inec, sufocare sau digestie ineficienta, este de preferat sa le eviti cat mai mult. Urmareste intotdeauna copilul in timp ce mananca si insista/asigura-te ca sta in sezut in acele clipe.

     

    NU UITA!

    Stim ca iti place mancarea gatita de specialistii din bucataria Food Evolution, dar vrem sa ne asiguram ca aceasta va ramane in farfuriile celor mai mari. De aceea, pentru tine si cei dragi vom continua sa gatim cu grija si drag toate felurile de mancare preferate. Apoi sa ti le livram acasa, la oala, in cantitati generoase. Ca sa nu iti faci griji ca avand copil mic nu vei mai putea petrece la fel de mult timp in bucatarie.

    Dupa ce primii doi ani de viata vor garanta dezvoltarea armonioasa a copilului tau, te incurajam sa cauti in meniul Food Evolution preparate din care sa poata gusta si el. Diversificarea la bebelusi va trece mai repede decat crezi! Si in curand te vei putea bucura alaturi de cel mic de felurite mancaruri romanesti si internationale.

    La Food Evolution gatim doar cu ingrediente proaspete si cu simt de raspundere! Mai ales pentru cei mai mici si nastrusnici clienti.

    Lasă un comentariu

    Comentariile se vor aproba de câtre un admin

    Ce cauți?

    Beneficiază de reduceri exclusiv pe email și află printre primii de noutăți!

    Abonează-te acum și profită de reduceri exclusive pe email alături de cei dragi.

    Escalop de pui cu ciuperci

    Cineva din București a cumpărat

    Escalop de pui cu ciuperci

    10 minute din Popesti-Leordeni

    Coșul tău